STORE PHONE HERE
Количката Ви е празна.
за поръчки над 95лв. Офертата е валидна за всички продукти
МЕСАРСКИ И КУХНЕНСКИ НОЖОВЕ СОЛИНГЕН

МЕСАРСКИ И КУХНЕНСКИ НОЖОВЕ СОЛИНГЕН

SHOP_NOW
РУСКИ ЛОВНИ НОЖОВЕ, ТУРИСТИЧЕСКИ И ДЖОБНИ НОЖОВЕ

РУСКИ ЛОВНИ НОЖОВЕ, ТУРИСТИЧЕСКИ И ДЖОБНИ НОЖОВЕ

SHOP_NOW
МАСАТИ ЗА ЗАТОЧВАНЕ НА НОЖОВЕ

МАСАТИ ЗА ЗАТОЧВАНЕ НА НОЖОВЕ

SHOP_NOW

Russian hunting knives "Налим", Ловен или туристически нож, изработен от стомана х12МФ: HRC 64, подходящ за дране, размер на острието: 13 см., Русия "Налим", Безплатна доставка в България!

Russian hunting knives "Налим", Ловен или туристически нож, изработен от стомана х12МФ: HRC 64, подходящ за дране, размер на острието: 13 см., Русия "Налим", Безплатна доставка в България!

340.00лв. Продадено 
  • Модел: Налим
  • Произведено от: Russian hunting knivesИзключително качествен и класически ловен или туристически нож, изработен от стомана х12МФ с фиксирано острие и фултанг конструкция, подходящ за лов и туризъм.

Ловен нож произведен в Русия, удобно прилягащ в ръката нож от стомана модел х12МФ, подходящ за дране, ергономична дървена дръжка, изработена от кора на Бреза, кания от черна естествена кожа.

Технически данни:

Дължина на острието: 13 см., Дължина на дръжката: 11.5 см, Дебелина: 2.4 мм. Обща дължина: 24.5 см, Широчина на острието: 28 мм.

Материал на острието: стомана х12МФ, Твърдост на острието: HRC 64

Ножът е с черен цвят на канията! Всеки нож е придружен със сертификат за качество и автентичност!

Кания: естествена кожа, Материал на дръжката: кора на Бреза

Производител: Русия

Информация за доставка:

При покупка на продукти на обща стойност над 95.00 лева - доставката за територията на цялата страна е безплатна!


Стоманата х12МФ е много популярна сред любителите на ловните ножове, защото нейните характеристики и външен са много сходни с тези на Дамаската стомана.

Стоманата х12МФ не реагира много добре на полиране, така че повърхноста на този вид стомана има един специфичен матов цвят.

Остриета които се изработват от тази стомана са с най-различни форми и дължини, като особено много се произвеждат и ценят за ножове за лов и риболов с дължини на остриетата около 12-15 сантиметра.

Първоначално стоманата х12МФ е била предназначена за производството на части за различни механизми - зъбни колела, плочи и т.н., но в последствие се е утвърдила като една много подходяща стомана за производството на ловни ножове.

Ножовете изработени от стоманата х12МФ са особено подходяща за туристически и ловни ножове.

Ножовете произвеждани от стомана х12МФ са малко по-трудни за заточване, но за сметка на това, веднъж добре заточен, ножът изработен от този вид стомана запазва за много дълго своите качества на рязане, стоманата х12МФ не се деформира при загряване, благодарение на по-високото си съдържание на въглерод, има изключителни качества на износоустойчивост.

За стоманата х12МФ трябва да се има предвид че няма много голяма защита против корозия, поради факта че съдържанието на хром е по-малко от 13%, устойчивоста на ръжда е доста висока, но не и абсолютна и при недостатъчно подържане на острието би могло да се появи корозия.

Ножовете произведени от този вид стомана НЕ СА ПОДХОДЯЩИ ЗА ОГЪВАНЕ И ЗАБИВАНЕ.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРА НОЖ ПРОИЗВЕДЕН ОТ СТОМАНА х12МФ ?

Ловнитe ножове изработени от стомана х12МФ са идеалните помощници и няма да създават грижа и каквито и да било проблеми.

Изборът на ловен нож от този вид стомана е един от най добрите варианти за всеки любител или професионалист, простото защото тези ножове притежават качествата необходими и изисквани от всеки ловец или турист, стомана с висока якост и твърдост, дълговечна острота на режещият ръб.Авторски права © 2024 solingen-tools.com. Задвижвано от Zen Cart • Design by ZenCart-Template.com